Eric MEER TUINGELUK

 

In de praktijk blijken er tal van mogelijkheden te zijn om met beperkte inzet en financiële middelen een aantrekkelijke tuin aan te leggen en te onderhouden. Het doel van 3Flora is om tuineigenaren enthousiast te maken om nog meer van hun tuin te genieten.

Welke adviezen zijn er zoal gegeven in de afgelopen jaren?

 • tuin A
  Rob adviseerde een berkenboom te laten staan, een aanpassing van bodembedekkers, verplaatsing van struiken i.v.m. privacy. Hij gaf een schets af aan de tuineigenaren.
 • tuin B
  Bewoner is bezig met aanleg van zijn tuin. Rob schetst zichtlijnen en een slingerpad die verrassingen creëren. Aanleg van een vlonder bij het water wordt overwogen. Bewoner heeft goed nagedacht over zijn ideeën.
 • tuin C
  Tuineigenaren hadden problemen met het gazon, door de droge zandgrond bleek er sprake van een slechte wortelontwikkeling. Advies van Rob: minder kort maaien, i.v.m. schaduwwerking van hoge boom in voortuin de beplanting aanpassen.
 • tuin D
  Een recent aangelegde voortuin zou een verbetering kunnen ondergaan door het aanbrengen van een verhoging in het midden met daarop een stamroos. Met een rand grind aan de straatkant komt de tuin meer in evenwicht ten opzichte van de reeds aangebrachte grindaccenten in de voortuin.
 • tuin E
  Hier wordt advies gevraagd over het onderhoud. Door tijdgebrek kan de bewoonster dat zelf niet meer goed doen. Het opstellen van een plan door Mocking voor de tuin wordt overwogen.

 

Met dank aan Louis Guldemond en Eric van der Pol en Mocking Hoveniers.